deutsche flaggeengl zaszlohu zaszlo

A karácsonyi várakozás idején jelent meg Csinódi Nagy Gergő első könyve. A tizenegy esztendős szerző egy havasi tanyán él az Úz-völgyében. Első publikált írása a Román Televízió magyar adásának pályázati felhívásra született Az én falum címmel, 2011-ben. Ezt követően írta le 33 igaz történetben a televízió- és internet mentes havasi gyermekvilág lelket meg sorsot formáló élményeit. Kecsketánc című könyvében az állattartástól a kenyérsütésig, a farsangtemetéstől a karácsonyig változatosan ír gyermekkora meghatározó élményeiről. Az igényes kivitelezésű kis könyvet a sepsiszentgyörgyi Art Printer Kiadó jelentette meg, az illusztrációkat Gergő 8 éves húga, Ilka-Uzonka készítette. Megjelenése Hargita Megye Tanácsának, a Bertis cégnek, Kurkó Gyárfás vállalkozónak és sok magánszemély megrendelésének köszönhető.

December 21-én Gergő szülővárosában, Sepsiszentgyörgyön két fergeteges könyvbemutató volt. Az elsőt a Váradi József Általános Iskolában tartották, ahol a kis írópalánta a betűvetést tanulta. A százötven fős gyereksereg, köztük volt osztálytársak nagy örömmel fogadták Gergőt, és az énekléssel meg mondókatanulással egybekötött bemutató végén kérdéseikkel ostromolták.


Délután a Gyermekek Palotájában gyűlt össze könyvbemutatóra a megyeszékhely érdeklődő közönsége. Az első sorban ültek Ilka-Uzonka egykori óvónői, akik a rajzolási készségét felfedezték és fejlesztették.  Erre a rendezvényre Sikó Imre bölöni polgármester kíséretében még Erdővidékről is érkezett gyermekcsoport. A rendezvény közös énekléssel és hosszan tartó dedikálással ért véget.


A székelyföldi bemutatók januárban Csíkszeredában, majd a Magyar Kultúra Napján Bölönben folytatódnak.

 

Sepsiszéki Nagy Balázs

Ökumenikus kápolna
a gyarapodó magyarságért

Gyumolcsolto Boldogasszony okumenikus kapolna

Mozgalom nemzetünk megmaradásáért!

gyarapodo magyarsag

© uzvolgye.hu - 2021

Webdesign: Digital Studio