deutsche flaggeengl zaszlohu zaszlo

„Legszebb magyar ellenállás a bőséges gyermekáldás”

A bölcső az emberi élet folyamatosságának egyik legszebb jelképe. Miközben Európa népeinek többsége elöregedőben van, és a gazdaságilag fejlettebb országok idegenek tömeges befogadásával próbálják megfiatalítani lakosságukat, addig a magyarság ellenáll a más vallású és kultúrájú emberek erőltetett betelepítésének, s helyette inkább egy belső népességgyarapodást kíván megvalósítani. Ennek egyik szép példája a sajátosan magyar vándorbölcső mozgalom, amely 2012-ben indult a gyáli Ágymester Manufaktúra cég tulajdonosának, Czotter Andrásnak a bölcsőfelajánlásaival. Az ő öteletét karolta fel a háromgyermekes családmodellt népszerűsítő Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, amellyel közösen több bölcsőt adományoztak.

Harmas bolcsoatadas Oroszhegyen

Hármas bölcsőátadás Oroszhegyen

Székelyföldön a Vándorbölcső Program a csinódi Gyümölcsoltó Boldogasszony Ökumenikus kápolnától indult 2018. március 24-én. A sugallat a program indítására a harmadik gyerekünk várása idején érkezett, ugyanis születése után őt nem akartuk mózeskosárba vagy kiságyba tenni, hanem őseink hagyományát követve bölcsőben kívántuk elhelyezni, ugyanis a ringatózó bölcső használata az újszülötteknél segíti az idegrendszer fejlődését és az egyensúlyérzék kialakulását. A ringató mozgás az anyaméhben töltött időszakot idézi fel bennük, amitől könnyebben megnyugszanak.

Amikor elmentem Sepsiszentgyörgyre Veres Ferenc fafaragó-asztalosmester műhelyébe, hogy bölcsőt rendeljek, akkor meséltem neki a magyarországi példáról. Ennek hallatán felajánlotta, hogy az általam megrendelt bölcső mellé ad még egyet ajándékba azzal a céllal a két bölcsővel indítsuk el a vándorbölcső mozgalmat. Pár hét alatt a két bölcső mellé családtagok, barátok és ismerősök részéről még öt felajánlás született, s így a kápolna búcsús ünnepén 7 kismamának tudtunk bölcsőket átadni. Azóta magánszemélyek, egyesületek, alapítványok, egyházközségek és önkormányzatok részéről számos felajánlás érkezett. A felajánlók között van orvos, lelkész, vállalkozó, hétgyermekes családapa, unokáját váró nagymama. Faragott bölcsőt kaptunk Csepel polgármesterétől és a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom is ide irányított egy Czotter András műhelyéből kikerült bölcsőt. Az Orbán Viktor miniszterlenök úr által adományozott bölcső Székelyudvarhelyen talált első lakóra, és Lévai Anikó asszony vándorbölcsője Kisbaconban ringat egy újszülöttet. Legtöbb bölcsőre az ausztráliai magyarok köréből érkezett adomány. A bölcsőket elsősorban harmadik vagy többedik gyerekünket váró családokhoz juttatjuk el, lehetőleg istentiszteletek vagy szentmisék keretében. Emlékezetes marad az oroszhegyi hármas bölcsőátadás, s ugyanígy az első székelyudvarhelyi is, amelyet a szombatfalvi református gyülekezet meglepetésként szervezett a harmadik gyermekét váró énekvezérnek. Volt bölcsőátadás a Firtos-hegyen, a Homoród-mentén, a Fiság-mentén, Alcsíkban, Marosfőn, s Gyergyószárhegyen a Tatárdombnál.

Egy-egy családnál fél évig maradhat a vándorbölcső, ezt követően tovább vándorol egy másik kisbabát váró családhoz. A bölcsők hasznos szolgálatukon kívül összekötnek családokat és a programban résztvevőknek találkozókat is fogunk szervezni.

A Székelyföldi Vándorbölcső Progam fővédnöke a háromgyermekes Szász Jenő és felesége, Ildikó asszony. A programot a Nemzetstratégiai Kutatóintézet saját programjai közé emelte, ami a jövőbeni kiteljesedését eredményezi.

Amelyik nép bölcsőkbe fektet, az élni akar, és meg is fog maradni.

Sepsiszéki Nagy Balázs

A programról érdeklődni lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a 0760/779835-ös telefonszámon.

gyarapodo magyarsagTudjuk, hogy a magyarság népesedési mutatói a Kárpát-haza egész területén és a diaszpóra közösségeiben is negatív előjelűek. Előrejelzések készülnek arról, hogy hányan leszünk tíz év múlva, húsz év múlva vagy éppenséggel 2100-ban. Sokan megállíthatatlan folyamatnak tartják a népességcsökkenést, s vele végleges térvesztésünket a ránk bízott tájakon, mások folyton a múltunkat síratják, a jövőt pedig kilátástalannak látják. Mert nincs elég hitük...


Én hiszek a nemzetem küldetésében, a szebb és békésebb jövendőben, s érzékelem az ébredést. Megtapasztaltam, hogy létezik magyar összefogás, s meg vagyok győződve arról, ha hitben és erkölcsben képesek leszünk megerősödni, akkor miénk a JÖVŐ!

 

“Fiatal, sokgyermekes édesanyának, édesapának lenni a legcsodálatosabb hivatás ezen a földön, akik nem kívánják rongyrázó világunk hatfogásos ebédjét, a csillogó karriert, hanem képesek Istentől kapott tiszta ösztöneikre hallgatva lázadni, és a pénz, a siker helyett az élő szeretet szolgálatát vállalni.” (Böjte Csaba)

 

 

Célunk a három vagy többgyermekes családmodell népszerűsítése, valamint azoknak a családoknak a segítése, akiknél már van két gyermek, de anyagi vagy lakhatási okok miatt nem vállalják be a kívánt harmadikat.

Ennek érdekében hirdetjük meg a „magyar keresztfiú / magyar keresztleány” intézményt, valamint a „hagyaték a jövő nemzedékért”  gyermeklétszámot növelő lehetőséget.

Keresztszülői szerepre vagy önként jelentkeznek rokonok, barátok, szomszédok, vagy az újszülöttek szülei kérnek fel erre a szerepre személyeket. Ez a szerepvállalás mindig az újszülött világrajötte után történik meg.

Tapasztalatunk szerint a Kárpát-hazában és szerte a világon sok gyermektelen idős ember él, akik egy szorgalmas élet során jelentős anyagi javakra tettek szert. Csak a szűkebb baráti körünkben több olyan házaspár van, akiknek közvetlen örökösük nincsen és tanácstalanok a hagyatékuk sorsával kapcsolatban.

Pár éve egy elbontott csűr faanyagából építettünk egy kis házat a pincénk fölé. Ezt kezdetben hálószobának szántuk, de egyre inkább a hozzánk érkező rokonok, barátok szálláshelyévé vált.

 

A gyerek az igazi örömforrás!

Jómagam nagycsaládból származom. Öt fiútestvér közül én vagyok a középső. Ilyen körülmények között felnőtt fejjel sem lehetett kérdés számomra gyerekvállalás. Azt hiszem ösztönösen jött, hiszen az élet igazi körforgásának természetes mozgatórugója a teremtés. Természetesen mindezekhez kellett egy olyan társ is, aki hasonlóan gondolkozik a gyerekáldásról. E téren is szerencsésnek mondhatom magam, mert sikerült megtaláljam azt a lányt Kovács Zsuzsa személyében, aki gyerekeim anyja lett.

 

Ökumenikus kápolna
a gyarapodó magyarságért

Gyumolcsolto Boldogasszony okumenikus kapolna

Mozgalom nemzetünk megmaradásáért!

gyarapodo magyarsag

© uzvolgye.hu - 2021

Webdesign: Digital Studio