deutsche flaggeengl zaszlohu zaszlo

Habár 2015 nyarán égi kérésre hálából és engesztelési céllal családi kápolnának épült, már befejezése és felszentelése előtt Erdélyt járó magyarországi zarándokok imádkoztak benne. Felszentelési ünnepére a Kárpát-haza 63 településéről érkeztek vendégek és az azóta eltelt öt esztendő alatt mintegy 9 000 zarándok kereste fel. Voltak benne szentmisék és istentiszteletek, imaszolgálatok, hálaadások, virrasztások, megtérések, keresztelések és találkozások. Egyesek szerint ez a hely magyar lelkek találkozóhelye. Találkozott már itt egymással szívsebész professzor és gyógyszergyártó, imádkozott együtt római katolikus és protestáns, egymásra talált tanár és tanítvány. Innen senki sem távozik közömbösen. Van, aki megerősödik a hitében, mások itt kapják meg ajándékként a hitet, van aki itt tudja hagyni a korábbi meg nem bocsájtásait, negatív érzéseit, van aki itt kezd el feltétel nélkül szeretni.

Kedves Barátok, Rokonok, Érdeklődők!

Idén negyedik alkalommal lesz megrendezve Csinódon az ökumenikus kápolnánál az egyetemes imanap.

Az előző esztendőkben ezen a napon volt már római katolikus szentmise, református istentisztelet, most pedig unitárius és római katolikus főszereplőink lesznek.

Meghívottunk Vida Rozália alsóboldogfalvi unitárius lelkésznő, aki istentiszteletet celebrál. Prédikációjának központi témája a férfi lesz. Korábban már volt téma a nő, a gyermek és a család. Gitározni és énekelni, valamint közös éneklésre buzdítani az önálló albummal rendelkező Buzogány-Csoma István szentivánlaborfalvi unitárius lelkész fog. Egy római katolikus barátunk részéről lesz tanúságtétel.

Tegnap, Kisboldogasszony ünnepének estéjén a csinódi ökumenikus kápolnában elindítottuk az örökös imaszolgálatot. Ez azt jelenti, hogy egy általunk összeállított imafüzér naponta el fog a kápolnában hangzani. Előtte mindig megkondul a gyarpodó magyarságért szóló harang. Az imaszolgálatot kezdetben én és a családom teljesíti, de megszólítjuk a havason élő családokat is, majd a környező csíki településeken élőket, a kászoni, háromszéki, udvarhelyszéki, gyergyói, marosszéki barátainkat, a Kárpát-haza különböző pontjain, valamint a nagyvilágban élő ismerőseinket. Az esztendő egy vagy akár több napján bárki teljesíthet egyedül vagy családjával, baráti körével, imacsoportjával szolgálatot. A naponkénti imaalkalom nincs órához kötve. Mindenki akkor jön fel a kápolnához, amikor éppen időt tud szakítani erre. Az összeállított imafüzér elmondásán kívül napi imaszándékokat is meg lehet fogalmazni, hálát lehet adni.

 

2017. augusztus 26., (szombat) 16 óra

A csinódi ökumenikus Gyümölcsoltó Boldogasszony kápolnánál második alkalommal szervezzük meg az egyetemes imanapot. Mivel idén az úzvölgyi katonatemetőben is ezen a napon, augusztus utolsó szombatján lesz 12 órától a háborús hősökre történő megemlékezés, ezért a kertünkben délután veszi kezdetét az imanap. Így aki ezen a szombaton az Úz-völgyébe zarándokol, akár mindkét rendezvényen részt vehet.

 

2017. július 2. (vasárnap)

Tervezett program:

10-11 óra – gyülekezés
A Szent Korona másolatának elhelyezése a kápolna előterében, koronaőrök díszőrsége

11 óra – Szent Lászlóra emlékező szentmisét celebrál Berszán Lajos atya (Gyimesfelsőlok)

12.15 - Előadás a Szent Koronáról – Bíró Ernő (Kolozsvár)

13 óra - Előadás Szent Lászlóról - Nagy Balázs

A szentmise alatt és az előadások között Szent Lászlót dicsérő énekeket ad elő a marosvásárhelyi Tűzvarázs Együttes.

13.30 óra - ebéd a kertben (Mindenki elfogyaszthatja az otthonról hozott szendvicsét. Igyekszünk egy meleg bográcsgulyást is biztosítani. Meghívunk egy kürtőskalácsost is a rendezvényre, s lesz borvíz.)

15 órától a Tűzvarázs Együttes előadása és közös éneklés.

Szép időért imádkozva, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 


Március 25. (szombat) – Gyümölcsoltó Boldogasszony búcsú, szentmisét tart a Csíkszentgyörgyi Római Katolikus Egyházközség papsága

 

* *


Április 10-14. nagyböjti délutáni vagy esti imaalkalmak, délutáni filmvetítések (szentek élete)  

 

* * * 


Május 21. (vasárnap) – Tanúságtétel a kápolnánál, az anya szerepéről elmélkedést tart egy meghívott református lelkész

 

* * *


Július 2. (vasátrnap) – Szent László-nap – A Magyar Kormány és a római katolikus egyház által meghirdetett Szent László Évhez kapcsolódó esemény. Szent királyunkhoz kapcsolódó imaalkalom, elmélkedés, majd előadás a Szent Koronáról. Kolozsvárról 4 koronaőr elhozza a Szent Korona másolatát!

Tervezett program >>

 

* * *


Július 23.  (vasárnap) – Tanúságtétel a kápolnánál és igemagyarázatot tart egy felkért lelkész

 

* * *


Augusztus 25. (péntek) – egyetemes imanap, fő téma a NŐ. Az imanapot levezeti Molnár Veress Pál, a svédországi magyarok missziós lelkipásztora. Az egyetemes imanapot általában augusztus utolsó szombatján tartjuk, de ez idén egybeesik az úzvölgyi háborús megemlékezéssel, a vasárnap pedig a papok többségének nem jó.

 

* * *

 

Szeptember 30. vagy október 1. őszi hálaadás

 

* * *


Advent idején imaalkalmak a helyi rózsafüzér társulat bevonásával.


Lelkigyakorlatos táborok: Június utolsó hetében, július közepén és augusztus első hetében lelki gyakorlatra elvonuló 20-30 fős csoportoknak ajánljuk fel a kápolnát és környékét. Szállás Csinódon megoldható.

Ökumenikus kápolna
a gyarapodó magyarságért

Gyumolcsolto Boldogasszony okumenikus kapolna

Mozgalom nemzetünk megmaradásáért!

gyarapodo magyarsag

© uzvolgye.hu - 2021

Webdesign: Digital Studio